België

BELGIEROTTERDAM 2021

Hooverphonic na negentiende plaats: ‘Brachten te weinig entertainmentfactor’

Ondanks een puik en mooi in beeld gebracht optreden werd de verhoopte top vijf niet gehaald. België werd in de finale van het Songfestival 2021 negentiende op zesentwintig deelnemers. Alex Callier, frontman van onze deelnemer Hooverphonic, heeft al intussen gereageerd op het resultaat.

‘Ik denk dat we goed gespeeld hebben en dat Geike fantastisch gezongen heeft, maar blijkbaar denkt Europa er anders over’, reageert Alex Callier bij VRT en HLN.be. ‘Het stemmende Songfestivalpubliek is niet het onze. Misschien waren wij toch weer net iets te left. Ik heb altijd gezegd: je moet net op de middenlijn tussen left en right lopen, en misschien was onze entertainmentfactor niet groot genoeg. We gaan ons ook niet veranderen.’ Uiteindelijk doet hij de gevleugelde en ergens verwachtte woorden: ‘We waren duidelijk in the wrong place.’

Vragen bij Servië 

Gevraagd naar winnaar Italië, zegt Callier: ‘Ik vind het eigenlijk erger dat Zwitserland of Frankrijk niet gewonnen hebben. Onze negentiende plaats is whatever, dat is niet zo belangrijk’, zegt hij. Onze Belg betreurt ook dat Litouwen zo weinig punten kreeg en hij stelt zich vragen bij de goede score van Servië.