België

BELGIE

Jérémie Makiese voor België naar Songfestival 2022

De RTBF heeft, als allereerste omroep, zijn kandidaat bekendgemaakt voor het Songfestival 2022. Een Italiaanse gaststad is er op het moment van publicatie nog steeds niet, maar de Belgische vertegenwoordiging is dus wél alvast geweten. Maak kennis met zingende voetballer Jérémie Makiese.

Op woensdagochtend 15 september was de Belgische hoop voor 2022 te gast in Le 8-9, een programma op het RTBF-radiostation Vivacité. Hij werd als mystery guest aangekondigd door de verschillende presentatoren van het programma. Jérémie Makiese won dit jaar de talentenjacht The Voice Belgique. Net als bij Roberto Bellarosa, Loïc Nottet, Blanche en Eliot gaat het dus om een kandidaat uit de grootste liveproductie van de Franstalige omroep. Tijdens zijn avontuur in die zangwedstrijd kon de jongeman rekenen op de steun van zijn coach BJ Scott. Zij spotte ook het talent van Loïc Nottet en schreef de tekst van zijn Songfestivallied Rhythm Inside.

Frans?

‘In een interview zei ik dat geïnteresseerd was in het Songfestival, en zo ging de bal aan het rollen’, vertelt onze kersverse kandidaat. Begin augustus werd hij gevraagd en stemde hij in, waarna hij nog anderhalve maand zwijgplicht had. Het lied voor Italië is er nog niet op dit moment. ‘Ik heb wel een idee’, zegt Makiese. ‘Maar er wordt ook nog gekeken naar andere opties met componisten.’ Er is ook nog geen duidelijkheid over of er in het Engels of het Frans zal worden gezongen. Het is nog niet duidelijk wanneer precies de song zal worden bekendgemaakt. In dit artikel kom je meer te weten over onze kersverse kandidaat.

Hieronder een optreden van Jérémie Makiese in de finale van The Voice Belgique:

play