België

BELGIE

Sandrine derde backing Gustaph op Songfestival

Bekende zangeres Sandrine Van Handenhoven gaat als achtergrondzangeres mee naar Liverpool. Dat nieuws raakte vandaag bekend nadat de officiële videoclip van onze Songfestivalinzending Because of You gedropt werd. De ex-omroepster uit Sint-Niklaas had al een link met België op het Songfestival. In 2008 werd ze namelijk tweede in preselectie Eurosong.

Naast Stef ‘Gustaph’ Aerts nog een bekend gezicht in de videoclip van het Belgische Songfestivallied. Zangeres Sandrine is samen met de andere twee backings van Gustaph, Chantal Kashala en Monique Harcum, te zien in de clip. Daar blijft het niet bij: Sandrine gaat mee naar Liverpool als derde achtergrondzangeres. Gustaph krijgt dus drie dames bij zich op het podium.

Dit is videoclip ‘Because of You’ van Gustaph

Goede vriendin en collega

Dat Sandrine meegaat, is eigenlijk heel logisch. Ze is namelijk net zoals Chantal en Monique te horen op de studioversie van Because of You. Het was zelfs de bedoeling dat de zangeres mee zou zingen tijdens de Eurosong-finale, maar Sandrine kon zich die avond niet vrijmaken. Gelukkig maakt ze dat nu goed! Stef en Sandrine zijn trouwens bevriende collega’s. Ze werkten dus al vaak samen.

Op onderstaande foto uit 2017 zingen ze bijvoorbeeld samen in de studio. Toevallig of het lot? Op de foto staat Gustaph naast de drie dames die hem uiteindelijk zouden vergezellen op het Songfestivalpodium.

Foto: Chantal Kashala

Tweede in Vlaamse voorronde 

De Belgische fans van het Songfestival kennen Sandrine maar al te goed. In 2008 maakte ze namelijk een goede beurt in voorronde Eurosong. Met het liedje I Feel the Same Way werd ze knap tweede na Ishtar. Voor Eurosong had Sandrine al van zich laten horen in Idool 2004. Nadien scoorde ze enkele hitjes.

Sandrine zingt nog altijd, maar presenteert ook (bijvoorbeeld op de regionale tv). Presenteren deed ze ook een tijdje als VRT-omroepster. In die rol mocht ze zelfs de Belgische punten uitdelen op het Songfestival 2008. In 2022 schitterde ze in de rol van Josephine Baker in de gelijknamige musical.

Sandrine in de preselectie van 2008:

play