Cyprus

CYPRUS

Kiest Cyprus voor Tamta? ‘Lied voor 2019 is klaar’

Nieuwskanaal ALPHA Cyprus is blijkbaar goed geïnformeerd over de Cypriotische inzending voor het Songfestival in Tel Aviv. Het kanaal bericht dat het Songfestivallied klaar is en dat populaire zangeres Tamta grote kanshebster is om dat nummer te zingen. Adertje onder het gras: Griekse omroep ERT wil Tamta ook strikken.

Officiële verklaringen zijn er niet, maar ALPHA Cyprus weet het zeker: de nieuwe inzending van Cyprus is klaar en opgenomen. ‘Het lied is zelfs beter dan Fuego‘, klinkt het daar. Alex P, de man achter dat lied van Eleni Foureira, zorgde voor het nieuwe lied. Alex zou binnenkort zelfs een ontmoeting hebben met Christer Björkman om enkele details over de deelname van Cyprus te bespreken.

Getouwtrek 

Wie gaat dat lied zingen in Tel Aviv? ALPHA Cyprus noemt de naam van Grieks-Georgische zangeres Tamta. Omroep RIK zou gesprekken hebben met de dame en haar entourage. De deal is nog niet rond, want er zijn kapers op de kust. Griekse kapers, want ERT heeft ook interesse om met Tamta in zee te gaan. Al lijken de Cyprioten dichter bij een overeenkomst.

Als Cyprus in 2019 aan de start komt met een zangeres uit Griekenland, dan mogen we van een ‘déja vu’ spreken. Eleni Foureira kwam ook al uit dat zonnige buurland. Tamta is een populaire zangeres in Griekenland, Cyprus en Georgië. Ze werd in 2007 derde in de Griekse nationale finale. Twee jaar later zei ze al interesse te hebben om Cyprus te vertegenwoordigen.

Dit jaar al dicht bij deelname 

Ze ondernam pogingen om onder de vlag van Griekenland naar de liedjeswedstrijd af te zakken, maar omroep ERT had daar toen geen oren naar. Dit jaar was ze ook dicht bij een deelname, want het gerucht gaat dat zowel Eleni als Tamta (na het afhaken van Helena Paparizou) gevraagd werden om deel te nemen voor Cyprus. Eleni Foureira haalde de deal binnen en werd in Lissabon tweede achter Netta.

Een van de hits van Tamta:

play