Frankrijk

FRANKRIJK

Waarom de Belgen zangeres Franse inzending ‘Mercy’ al langer kennen

De Fransen sturen duo Madame Monsieur naar Lissabon. Maar wist je al dat zangeres Emilie Satt geen onbekende is in de Belgische muziekwereld? Het is namelijk de stem van Satt die te horen is op Badaboum, een van de meest recente hits van Hooverphonic.

Europa zal in mei kennis maken met Madame Monsieur en hun liedje Mercy. In België komt de stem van zangeres Emilie Satt bekend voor, want ze was de voorbije jaren talloze keren te horen op de radio. Niet met een eigen liedje, wel als de vrouwelijke zangstem in het nummer Badaboum. Dat is de single die Hooverphonic, de band van muzikanten Alex Callier en Raymond Geerts, uitbracht in 2015 en uitgroeide tot een grote hit in België. Het nummer, goed voor goud, haalde de top 3 in Vlaanderen, en de top 10 in Wallonië. De single was ook populair in Griekenland, Luxemburg en zelfs Vïetnam.

play

Emilie zingt het liedje in duet met Britse zanger Litlo Tinz. Om het liedje te promoten, kwam de Franse zangeres verschillende keren naar ons land. Ze was te horen op Studio Brussel, Joe en Radio 1, en trad in 2016 mee op tijdens het concert van Hooverphonic in de Ancienne Belgique in Brussel. En daar stopt het niet. Madame Monsieur mocht zelfs het voorprogramma verzorgen tijdens de tournee van Hooverphonic.

play