IJsland

IJSLANDUNCATEGORIZED

IJslandse topfavoriet komt naar België en Nederland

Vanaf het ogenblik dat Think About Things de wereld werd ingestuurd, was het op slag een van de topfavorieten om het Songfestival 2020 te winnen. Jammer genoeg zullen we nooit weten of dat effectief zou gebeurd zijn. Toch is er voor de horde nieuwe fans van IJslandse deelnemer Daði Freyr goed nieuws. Hij gaat namelijk in het najaar op tournee doorheen Europa. De man komt naar Brussel en passeert ook in Nederland, meer bepaald in Amsterdam.

Het aanstekelijke nummer met een knipoog naar de jaren tachtig won al zo goed als alle alternatieve festivals die doorheen Europa werden gehouden ter vervanging van het echte festival. Alle aandacht gaat de goede man natuurlijk ook niet zomaar voorbij en zijn populariteit zorgt ervoor dat hij nu een kleine tournee doorheen Europa mag maken. Belgen kunnen hem op 11 december 2020 aan het werk zien in de Botanique. Tickets koop je via de site van de concertzaal. Je kan ook de grens over en een dag later live gaan kijken in Amsterdam op 12 december 2020. Tickets kan je hier bestellen.

Wie is die man met het lange haar eigenlijk?

Daði Freyr werd geboren in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Na een muziekopleiding te hebben voltooid in Berlijn, richtte hij in 2017 de band Gagnamagnið op, samen met zijn zus (de dame met het blauwe haar) en echtgenote (de dame met de bril). Daði & Gagnamagnið deden tweemaal mee aan Söngvakeppnin, de IJslandse voorronde. In 2017 werden ze tweede met het nummer Is This Love.

In 2020 was het wel raak en wonnen ze de nationale finale van IJsland met het nummer Think About Things, geschreven voor zijn dochter.

Eurostream 2020

Het zit nog vers in jullie geheugen die overwinning van IJsland tijdens Eurostream 2020 én die is ook bij onze noorderburen opgevallen. Tijdens de ochtendshow van NPO Radio 2 werd de IJslandse zanger in de bloemetjes gezet.

Marketing ‘on point’

Dat deze man zijn marketing geslaagd is daar kunnen we het wel over eens zijn. In IJsland rijden er zelfs bussen rond met zijn gezicht op. Het belangrijkste zijn natuurlijk de gepersonaliseerde truien die de zanger en groep bijna altijd dragen. Wist je al dat je deze nu ook voor jezelf kan ontwerpen én kan gebruiken als profielfoto? Nee? Klik dan hier en leef je uit.

Herbekijk hieronder zijn huiskamerconcert met alleen maar liedjes van het Songfestival: