Moldavië

MOLDAVIE

Moldavië kiest inzending op 29 februari

De Moldavische omroep TRM heeft bekendgemaakt dat er dan toch een nationale finale zal gehouden worden om de Moldavische kandidaat voor Rotterdam te selecteren. (jmo)

Hoe de Moldavische omroep het dit jaar ging aanpakken was voor velen lange tijd onduidelijk. De omroep ontving in totaal 36 liedjes en twijfelde om een nationale finale te organiseren. Nadat er live audities werden gehouden, kwam er uiteindelijk toch duidelijkheid. Er zal een nationale finale gehouden worden op 29 februari. Deze nationale finale zal bestaan uit twintig kandidaten die geselecteerd werden door een jury die bestond uit Anatol Chiriac, Gabriela Tocari, Andriano Marian, Paul Gămurari en Mihai Agafiță. Tijdens de nationale finale, die zal uitgezonden worden op de Moldavische televisie, zal er opnieuw een jury zijn die een aandeel in de beslissing zal hebben. Naast de jury zal echter ook het publiek een inspraak krijgen in de uiteindelijke eindbeslissing.

De twintig kandidaten

Onder hen zitten enkele oude bekenden. Geta Burlacu en Pasha Parfeny verdedigden beiden de Moldavische kleuren op het Eurovisiesongfestival, respectievelijk in 2008 en 2012. Daarnaast zien we ook Denis Midone terug in de nationale finale. Hij mocht zijn land al eerder vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in 2012, en waagt nu zijn kans hier. Hieronder vind je alle finalisten.

Geta Burlacu – Răspunde
Alexandru Cibotaru – Te-a facut să plângi
Maria Ciolac – Our home
Petronela Donciu & Andreea Portărescu – We will be legend Natalia Gordienco – Prison
Julia Ilienko ft. Mishel Dar – Tears 
Irina Kit – Chain reaction
Dima Jelezoglo – Do it slow
Lanjeron – Hi five
Sasha Letty – Summer of love
Live Beat – Love me now
Denis Midone – Like a champion
Viorela Moraru – Remedy
Pasha Parfeny – My wine
Valeria Pașa – It’s time
Dianna Rotaru – Dale dale
Lavinia Rusu – Touch
Catarina Sandu – Die for you
Valentin Uzun & Irina Kovalsky – Moldovița