Moldavië

MOLDAVIELIVERPOOL 2023

Songfestival: Pasha Parfeni voor tweede keer deelnemer Moldavië

Pasha Parfeni heeft het weer geflikt. De zanger won de nationale voorronde van Moldavië en gaat zo voor de tweede keer naar het Songfestival. Dit keer met Soarele şi luna. In 2012 bracht hij Lăutar en werd er elfde mee in de finale.

Parfeni eindigde met zijn etnische dansnummer bij zowel de juryleden als de kijkers op de eerste plaats. In de televoting haalde hij zelfs meer dan het dubbele van de punten tegenover de nummer twee. Selectieshow Etapa Națională 2023 had dit jaar een primeur: Moldaviërs konden voor de eerste keer online stemmen op hun favorieten.

Het volledige erepodium bestond trouwens uit ex-Songfestivalkandidaten. SunStroke Project (2010 en 2017) pakte het zilver, Aliona Moon (2013) werd derde.

Ontdek de inzending van Moldavië:

play

Pasha is op het Eurovisiesongfestival niet aan zijn proefstuk aan. In 2012 was hij namelijk al de vertegenwoordiger van Moldavië. Hij zong toen het lied Lăutar en werd uiteindelijk elfde in Bakoe. Een jaar later werkte hij mee aan het nummer van Aliona Moon, de zangeres die hij dus vanavond versloeg.

play