Noord-Macedonië

NOORD-MACEDONIE

Dit is ‘Here I Stand’ van Vasil

Vasil heeft het lied vrijgegeven waarmee hij Noord-Macedonië zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam in de eerste halve finale. Vorig jaar had hij willen proberen met You, nu heeft hij gelukkig voor hem van omroep MRT een nieuwe kans gekregen.

Zijn nieuwe inzending heet Here I Stand, dat wisten we al even, het lied beluisteren kan je onderaan dit artikel doen. Vasil mag met zijn lied beter proberen doen dan de zevende plaats in de finale die Tamara Todevska in 2019 haalde met Proud, meteen het beste resultaat ooit voor het land. Toen was Vasil er ook al bij, als achtergrondzanger voor Tamara. Zijn lied voor dit jaar heeft hij mee geschreven.

In één adem geschreven

Zo is het lied tot stand gekomen, aldus Vasil: ‘Temidden chaos en een wervelwind van ontgoochelingen afgelopen jaar, heb ik Here I Stand in één adem geschreven zonder een specifiek doel of focus. Ik denk dat het voortkwam uit een van die speciale en zeldzame momenten in het leven wanneer je één bent met jezelf en je emoties kunt laten stromen in hun puurste vorm, zonder jezelf te beoordelen, vrij en oprecht.’

Het lied is deels opgenomen met een live symfonisch orkest in de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje. De achtergrondstemmen zijn opgenomen in de Verenigde Staten door voormalige leden van het Chicago Children’s Choir, waarin Vasil gezongen heeft als kind.

play