Nederland

NEDERLAND

Gastland Nederland pakt uit met ‘Birth of a New Age’ als Songfestivallied

Omroep AVROTROS en zanger Jeangu Macrooy stellen met trots het nummer voor waarmee gastland Nederland zal aantreden op het komende Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam.

Vanop de 23e startplek in de grote finale zingt Macrooy zijn nummer Birth of a New Age. Voor het festival van 2020 had hij het nummer Grow klaar, dat geprezen werd om zijn kwaliteit, maar niet meteen een grote favoriet was. Afwachten hoe de kaarten nu zullen liggen.

Nieuwe taal op Songfestival

Hij brengt een primeur: in het nummer is te horen hoe de man in het Sranantongo zingt, de taal uit zijn thuisland Suriname. De letterlijke vertaling van wat hij zingt is: ‘Ik ben een halve cent , je kan me niet breken’. De halve cent was destijds in Suriname het kleinste betaalmiddel en dus letterlijk niet te breken. In de context van de song staat het voor eigenwaarde, veerkracht en vastberadenheid. Belg Hans Pannecoucke zorgt net als bij België voor de regie van het Nederlandse finaleoptreden.

Volgende stap 

Met zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival zet Jeangu vol vertrouwen een volgende internationale stap op de weg die voor hem ligt. ‘Ik kan niet beschrijven wat voor eer dit voor me is. Het is een droom die werkelijkheid is geworden en het mooiste dat tot nu toe op me afgekomen is. Zoals Ierland drie keer op rij winnen moet niet, maar twee keer zou toch ontzettend gaaf zijn.’

Over zijn nieuwe lied zegt de artiest:  ‘Het lied is een ode aan iedereen die opkomt voor zichzelf en de kracht van zijn eigen authenticiteit durft te vieren.’