Servië

SERVIE

Servië: dames van Hurricane stellen ‘Loco Loco’ voor

Hurricane won in 2020 de tiende editie van de Servische voorronde Beovizija. De groep eindigde zowel bij de jury als het publiek op de eerste plaats en behaalde zo het maximaal aantal punten. Het Songfestival van 2020 haalden de dames niet, maar ze mogen in 2021 gewoon terugkeren. Hun lied kozen ze zonder inspraak van het publiek.

Eigenlijk waren er oorspronkelijk plannen om de dames een eigen voorronde te geven, maar die plannen gingen al snel – Hasta la vista – de prullenmand in. Achter gesloten deuren werkten ze samen met o.a. Nemanja Antoni en Darko Dimtrov (al meermaals verantwoordelijk voor ESF-nummers) aan Loco Loco. Het lied draagt uit dat we soms allemaal een beetje ‘loco’ zijn. Hoogvlieger of niet? Aan jou de keuze!

play

Terug van weggeweest 

Sanja Vučić vertegenwoordigde het land al eerder op het Songfestival, meer bepaald in 2017 met het lied Goodbye (Shelter). Met dat nummer eindigde ze achttiende tijdens de finale in Stockholm. Collega Ksenija Knežević, van Montenegrijnse afkomst, was achtergrondzangeres voor Montenegro op het Songfestival van 2015, bij haar vader Knez. Met een dertiende plaats behaalde Montenegro toen haar beste resultaat ooit.

Ivana Nikolić zal de eerste keer op het Songfestival staan, zij begon met zingen in 2016 en is ook professioneel danseres. Ze werd zelfs al meerdere malen nationaal danskampioene.