Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

42 landen nemen deel aan 64e Songfestival in Tel Aviv

In Israël weten ze hoeveel delegaties ze volgend jaar mogen verwelkomen op het Eurovisiesongfestival. De lijst met landen die deelnemen in 2019 is namelijk vrijgegeven door de EBU.

Dit jaar namen 43 landen deel aan het festival in Lissabon. Nu ‘maar’ 42. Dat komt natuurlijk door de afzegging van Bulgarije. En voor wie het zich nog zou afvragen: België en Nederland nemen uiteraard net als in de voorbije jaren gewoon deel. Het is nog niet bekend wie voor beide landen naar Tel Aviv mag afreizen.

Bij de deelnemerslijst zijn er verder geen noemenswaardige verrassingen. Ondanks het nakende debuut van Kazachstan op het Junior Eurovisiesongfestival, zal een deelname aan de volwassenenversie nog moeten wachten tot het volgende decennium. We bouwen evenwel een klein beetje voorbehoud in: bij de bekendmaking van de deelnemende landen vorig jaar ontbraken de Macedoniërs, maar zij werden later toch nog toegevoegd aan de happening. Het is dus niet 100% uitgesloten dat de lijst nog kan veranderen.

De volledige landenlijst zoals bekendgemaakt door de EBU: Albanië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, (VJR) Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

Het Eurovisiesongfestival 2019 vindt plaats op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei. Eind januari wordt bepaald in welke helft van welke halve finale de landen zullen deelnemen.