DSVS 2023

DSVS 2023

Denemarken – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit Denemarken.

Dennis

‘Het nummer begint veelbelovend met een catchy opbouw. Ik verwacht direct een lekker popnummer en sta op het punt om de volumeknop een draai te geven. Helaas verlies ik enkele seconden later mijn aandacht. Reiley zet een hogere zangstem op en werkt toe naar het refrein van het nummer. De volumeknop heb ik inmiddels losgelaten. Terug naar het refrein: inmiddels helpt autotune een handje. Dit zorgt voor een nieuw geluid, maar spreekt mij niet helemaal aan.

De melodie van het nummer zit wel goed in elkaar en het klinkt allemaal niet slecht. Breaking My Heart is een prima nummer en zet ik niet af wanneer ik het zou horen, maar ik mis iets. Voor mij is het geen Eurovisiewaardig nummer, maar een leuk nummer voor op de achtergrond. 6/10.’

Jonas

‘Arm arm Denemarken! Reiley opent de tweede halve finale… Wel, ik kan me goed voorstellen dat menig kijker zich volgende vraag zal stellen: “Hadden die Denen nu echt niks beter?”. Veel had Dansk Melodi Prix niet te bieden dit jaar, maar iets beter was er zeker wel.

Ik ga hier voor de rest weinig woorden aan vuil maken. Dit is de slechtste inzending van 2023. Bijgevolg zal het de lezer dus niet verwonderen dat dit mijn laatste plaats is. De tekst spreekt mij niet aan, de melodie blijft niet hangen en ik ben nu al bevreesd voor het optreden. Dat wordt echt cringe, vermoed ik. Ik hou mijn hart al vast, want de zanger blijkt een fenomeen te zijn op TikTok. Van mij krijgt hij in ieder geval maar een povere 4/10.’

Matty

‘De looks van een 16-jarige cutie maar de 26-jarige Reiley brengt met Breaking My Heart een leuk popnummer met euforische vibes en een aanstekelijk refrein. Superorigineel mag je het niet noemen maar qua act kan dit wel slagen als deze in lijn ligt met de videoclip.

Het probleem was wel dat ik dit meermaals moest horen om tot zijn recht te komen of het echt leuk te vinden. Voornamelijk komt dit door het autotunen tijdens het refrein. Dit breekt de song een klein beetje en maakt het iets gevaarlijker om live te brengen…  Heel benieuwd hoe hij het gaat brengen in Liverpool maar hij verdient voor mij in ieder geval een 8/10.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 5,33/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australie

candidateflag

Croatie

candidateflag

Estonie

candidateflag

Géorgie

candidateflag

Islande

candidateflag

Pologne

candidateflag

République tchèque

candidateflag

Suède