Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Pas De Deux viert 40 jaar ‘Rendez-vous’ met gratis downloads

Vandaag, zondag 23 april, is het exact 40 jaar geleden dat het Leuvense Pas De Deux de kleuren van België verdedigde op het Eurovisiesongfestival in München. Om dit te vieren wordt de opname van de live-tv-uitzending gedurende een week gratis digitaal aangeboden, net als de demoversie van Rendez-vous.

Het gaat om de uitvoering met het Dieter Reith Orchestra onder leiding van Freddy Sunder, zoals die door de Bayerischer Rundfunk live werd uitgezonden vanuit de Rudi-Sedlmayer-Halle in München. Deze opname verschilt van de ‘originele’, algemeen bekende versie (met de big band van BRT) omdat er heel prominent een vioolsectie meespeelt.

Kijk hier nog eens naar het optreden van Pas De Deux op het Eurovisiesongfestival in München in 1983:

play

Er is nog meer goed nieuws! Om dit mooie jubileum te vieren, geeft Walter Verdin (frontman van Pas De Deux) als bonus ook de demoversie van Rendez-vous gratis vrij. Deze unieke actie verloopt na 1 mei.

Gratis downloads Rendez-vous:

Studio Brussel viert mee

Op hetzelfde moment viert VRT de 40ste verjaardag van radiozender Studio Brussel. Al die jaren geleden was de Belgische Songfestivalinzending van 1983 het allereerste lied dat te horen was op de zender. De fanfare van Die Verdammte Spielere stak het nummer in een feestelijk jasje.