Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Sandra Kim wint ‘The Masked Singer’

Voor velen bleef de twijfel toeslaan tot het laatste moment, maar elke doorwinterde fan van het Eurovisiesongfestival wist het heel snel: de Koningin in het razend populaire The Masked Singer op VTM  is Sandra Kim. Na weken verbergen achter het prachtige masker is het hoge woord eruit. In het kostuum van de Koningin zat al deze weken onze enige Belgische winnares van het Songfestival.

Het eerste seizoen van The Masked Singer in Vlaanderen zit erop, de winnaar is bekend. Weken op rij wist één karakter uit de show publiek en jury telkens te overtuigen met haar zangkwaliteiten. De Koningin wist sommigen op het verkeerde been te zetten, maar toen het masker afging werd ons vermoeden bevestigd: het is Sandra Kim. Ze haalde het in de finale van Gio Kemper.

Welke hints konden helpen?

Dé grootste hint moest toch het accent zijn. De introfilmpjes werden allemaal heel traag ingesproken zodat Sandra zich niet onmiddellijk zou verraden. We weten namelijk allemaal dat Sandra een Frans accent heeft en dat niet uiteraard niet kan verbergen. Een van de eerste hints was het feit dat ze als jong meisje snel bekend werd door een droom die ze had. Sandra was dertien toen ze het Songfestival won. Dat ze het Songfestival winnen als een ‘vergiftigd geschenk’ heeft ervaren, heeft ze meermaals in interviews laten vallen. In een van de andere video’s zegt ze: ‘Ik sta hier op een majestueuze en eenzame hoogte’. Sandra is nog altijd de enige Belgische winnares tot op heden. In het begin van haar carrière had ze een manager die haar probeerde te controleren daar heeft ze dan ook mee gebroken om de ‘touwtjes zelf in handen te hebben’. Het niet altijd nauw aan de regeltjes houden, slaat natuurlijk op haar leugentje over haar leeftijd in 1986. Ze zong dat ze vijftien was, maar was eigenlijk maar dertien en dat leek eventjes te jong om deel te nemen aan het Songfestival. ‘Ik voel me goed in mijn vel en kan bergen verzetten’, zei de Koningin in een filmpje. Juist ja, Sandra won in Bergen!

Bekijk hier alle optredens van De Koningin

Unstoppable – Sia 

Don’t Start Now – Dua Lipa

Writing’s On The Wall – Sam Smith

Blinding Lights – The Weeknd

Always Remember Us This WayLady Gaga

Euphoria – Loreen

California Dreamin’ – Sia

Girl on Fire – Alicia Keys

River Deep, Mountain High – Tina Turner

Unstoppable – Sia

This Is Me – The Greatest Showman

Wil je graag weten welke artiesten het Songfestivalpodium hebben geruild voor een masker? Lees onderstaand artikel en kom het te weten.

Zingt Sandra Kim in ‘The Masked Singer’?