Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSALGEMEEN

Zingt Loïc Nottet in ‘The Masked Singer’?

Zit er opnieuw een Songfestivaldeelnemer achter een van de maskers in The Masked Singer op VTM? Die vraag stellen heel wat kijkers zich na de eerste uitzending van het derde seizoen. De stem van deelnemer Raaf lijkt verdacht veel op de jongeman die België in 2015 naar de top vijf van de Europese liedjeswedstrijd zong met Rhythm Inside. Het zou dus best kunnen dat Loïc Nottet in de voetsporen wil treden van Sandra Kim, die het eerste seizoen van het populaire programma won en van Johnny Logan, die vorig jaar Edelhert bleek te zijn.

In september 2020 hadden we het bij het rechte eind: het was wel degelijk onze Belgische Songfestivalwinnares Sandra Kim die als Koningin de pannen van het dak zong in The Masked Singer. Ook in januari 2022 waren we er als de kippen bij om Johnny Logan te ontmaskeren als Edelhert.

Is dat de stem van Loïc Nottet?

Nu richten we onze blik, en vooral ons oor, op Raaf in het derde seizoen van het VTM-programma. Oplettende kijkers menen de stem van Loïc Nottet, onze Belgische Songfestivaldeelnemer van 2015, te herkennen. De opvallende vogel debuteerde met Skyfall van Adele. Deze gemaskerde bekendheid maakt deel uit van de eerste groep deelnemers. Raaf neemt het de komende weken op tegen Mummie, Champignon, Leeuw, Groot Licht, Soaperstar en Skiwi, die als eerste werd uitgeschakeld.

Bekijk het eerste optreden van Raaf:

play

Nog meer hints

VTM gaf de volgende beschrijving vrij over Raaf:

‘Beste burgers van mijn imperium, treed binnen in mijn nobele nest. Mijn volledige titel luidt: Raaf, Eerste van diens Naam, Vorst der Vogels en Hoofd van het Huis der Kraaien. Edoch, mijn meest loyale onderdanen noemen me simpelweg … Raaf. Met een miljoen ogen hou ik mijn koninkrijk goed in de gaten. Ik bevind mezelf bij tijden op eenzame hoogtes, Raven vliegen immers verder naar boven dan de meeste andere vogels. Soms zweef ik hoger dan de zon. Maar welke manoeuvres ik ook doe, mijn trouwste bondgenoten hou ik steeds dichtbij. Zelfs de meest loyale medestanders kunnen elkaar eens in de veren zitten, maar een rasechte raaf ontwaart vriend en vijand met gemak. Het ritme zat altijd al binnenin, dus in The Masked Singer hoop ik een hoogvlieger te zijn. Hallelujah!’

Ook daar bespeuren we hints naar de Belgische artiest. Zo is Million Eyes een andere grote hit van Loïc Nottet en het ‘ritme dat altijd binnenin zit’ verwijst duidelijk naar zijn succesvol Songfestivallied Rhythm Inside. Al kan ‘hoger dan de zon’ je dan weer in de richting van Natalia doen denken. In Eurosong 2004 werd zij tweede met Higher than the Sun. Het raden kan beginnen voor de kijkers en het bekende speurderteam.