Junior 2021

JUNIOR 2021UNCATEGORIZED

Alles over het Junior Eurovisiesongfestival 2021

Op 19 december aanstaande is het alweer zover. Het negentiende Junior Eurovisiesongfestival zal plaatsvinden in de Franse hoofdstad Parijs, vanuit La Seine Musicale. France Télévisions mag het festival dit jaar organiseren na de winst van Valentina met J’imagine tijdens de vorige editie. België is er al sinds 2013 niet meer bij, maar onze buurlanden; Nederland, Frankrijk en Duitsland, zijn wel van de partij.

Vanuit La Seine Musicale in de Franse hoofdstad Parijs zal op 19 december 2021 het 19e Junior Eurovisiesongfestival plaatsvinden. Er wordt vanuit gegaan dat alle deelnemende delegaties aanwezig kunnen zijn in Parijs. Anders dan vorig jaar zal geen live-on-tape meer worden opgenomen. Als een inzending niet in Parijs op het podium kan staan, zal de videoclip worden getoond. De show zal worden gepresenteerd door Élodie Gossuin (die iedereen zal herinneren uit onderstaande video), Olivier Minne en Carla Lazzari (JESF 2019). De openingsact zal worden verzorgd door het Franse dj-duo Ofenbach. Valentina zal haar winnende nummer J’imagine opnieuw zingen evenals Barbara Pravi die tweede werd met Voilá op het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam. Daarnaast hebben alle jonge kandidaten van dit jaar weer een gezamenlijk themalied ingezongen dat ze zullen brengen. Dat lied heeft dezelfde titel als de slogan voor de editie van 2021: Imagine.

play

Deelnemers

Negentien landen zullen deelnemen aan het Junior Eurovisiesongfestival 2021. Wit-Rusland zal voor het eerst sinds het begin in 2003 niet deelnemen. Zes andere landen zijn weer terug na een jaar van afwezigheid, mede door het coronavirus; Albanië Armenië, Ierland, Italië, Noord-Macedonië en Portugal. Azerbeidzjan is terug van weggeweest na eerdere deelnames in 2012, 2013 en 2018. Bulgarije nam het laatst deel in 2016 en is er nu voor een zevende keer bij. Nederland zal vertegenwoordigd worden door de 14-jarige Ayana met haar lied Mata sugu aō ne. Een lied over het gemis van haar familie in Japan. Rusland koos opnieuw voor Tanya Mezhentseva (JESF 2019) met het lied Mon ami.

In onderstaand overzicht zijn alle deelnemers met hun liedjes terug te vinden.

play

AlbanieAlbanie: Anna Gjebrea - Stand By You

play

AllemagneAllemagne: Pauline - Imagine Us

play

ArménieArménie: Maléna - Qami Qami

play

AzerbaïdjanAzerbaïdjan: Sona Azizova - One Of Those Days

play

BulgarieBulgarie: Denislava & Martin - Voice Of Love

play

EspagneEspagne: Levi Díaz - Reír

play

FranceFrance: Enzo Hilaire - Tic Tac

play

GéorgieGéorgie: Nikoloz Kajaia - Let’s Count The Smiles

play

IrlandeIrlande: Maiú Levi Lawlor - Saor (Disappear)

play

ItalieItalie: Elisabetta Lizza - Specchio (Mirror On The Wall)

play

KazakhstanKazakhstan: Alinur Khamzin & Beknur Zhanibek - Ертегі әлемі (Fairy World)

play

Macédoine du NordMacédoine du Nord: Dajte Muzika - Green Forces

play

MalteMalte: Ike & Kaya - My Home

play

Pays-BasPays-Bas: Ayana - Mata Sugu Aō Ne

play

PolognePologne: Sara James - Somebody

play

PortugalPortugal: Simão Oliveira - O Rapaz

play

RussieRussie: Tanya Mezhentseva - Mon ami

play

SerbieSerbie: Jovana & Dunja - Oči Deteta (Children's Eyes)

play

UkraineUkraine: Olena Usenko - Vazhil

De live-uitzending en tickets

De show is op 19 december 2021 om 16.00 uur rechtstreeks te volgen op het YouTube-kanaal van het Junior Eurovisiesongfestival, evenals op het Nederlandse kindernet Z@PP, dat uitzendt op NPO3. Rond 19.00 uur is de uitslag bekend. Tickets zijn nog te koop via deze link. Overigens zijn alleen tickets te bestellen voor de liveshow op 19 december. Voor de veiligheid werd beslist om de deelnemers zo min mogelijk bloot te stellen aan publiek voordat de effectieve liveshow plaatsvindt.

Publicité