Junior 2021

JUNIOR 2021

Armenië wint Junior Eurovisiesongfestival 2021

Het negentiende Junior Eurovisiesongfestival zit erop. Zangeresje Maléna uit Armenië trok aan het langste eind en sleepte na een spannende puntentelling de overwinning in de wacht. Nederland werd negentiende en allerlaatste.

Het was de eerste keer sinds 1978 dat de Franse omroep nog eens een Songfestival mocht organiseren. Vanuit Parijs namen negentien landen deel, zeven meer dan vorig jaar. Naast Valentina, de winnares van vorig jaar, kwam ook Barbara Pravi opdraven om haar Voilà opnieuw ten gehore te brengen. Een combinatie van jury- en online publieksstemming bepaalde de uitslag, die je onderaan dit artikel terugvindt. Er kwamen stemmen binnen uit maar liefst 199 verschillende landen wereldwijd, zo maakte de Executive Supervisor Martin Österdahl bekend.

Bij de twee verschillende stemmingen waren grote verschillen te bemerken. Gastland Frankrijk won nipt de jurystemming, maar kon ondanks het thuisvoordeel het stemmende publiek heel wat minder bekoren. Armenië pakte brons bij de jury’s maar kreeg voldoende televotingpunten om alsnog te kunnen winnen. Verder vielen de songs uit Georgië en Armenië beduidend meer in de smaak bij de jury’s, terwijl Servië en vooral Portugal de stemmende kijkers meer charmeerde.

Bekijk hieronder het live optreden van Qami Qami, het winnende lied van het Junior ESF 2021:

play