Kiev 2017

KIEV 2017

Ruim 600.000 kijkers voor 2e halve finale

De tweede halve finale van het songfestival 2017 heeft exact 604.834 kijkers naar Eén getrokken tussen 21.00 uur en 23.15 uur gisterenavond. Dat blijkt uit de kijkcijfers van het CIM.

De voorbeschouwing Van Gils & het songfestival deed het beter, met 664.725 kijkers. Dat lijkt vreemd, maar is in feite logisch: de kijkcijfers zijn gemiddeldes over de hele uitzending heen. Dat er meer mensen doorlopend kijken naar een programma van twintig minuten dan naar een uitzending van een dikke twee uur, spreekt voor zich.

Het overzicht van de Vlaamse kijkcijfers voor de tweede halve finale vind je terug in onderstande grafiek. De halve finales van 2008 en 2009 zijn niet meegenomen, omdat ze in beide gevallen onvoldoende kijkers trok op in de dag top tien opgenomen te worden. Vorig jaar piekten de cijfers met Laura Tesoro toen in de hoofdrol.

In Wallonië haalde de tweede halve finale de top twintig van de kijkcijfers niet, en werden dus zeker minder dan 99.961 kijkers behaald. De RTBF zond de tweede halve finale, zonder België, ook niet live uit, maar pas vanaf 22.25 uur in uitgesteld relais.

Veel betere kijkcijfers vielen te rapen in Nederland. 2.451.000 Nederlanders keken naar de halve finale met OG3NE. De uitzending op NPO1 moest de duimen leggen voor een voetbalwedstrijd. Opvallend: tijdens het optreden van OG3NE zapten veel kijkers van het voetbal naar het songfestival, maar net op dat moment werd een cruciaal doelpunt gemaakt. Dat zagen veel mensen niet, want OG3NE trad op voor het oog van drieënhalf miljoen Nederlanders. In onderstaande grafiek van omroep AVROTROS vind je het kijkcijferverloop terug: