Oostenrijk

OOSTENRIJKLISBONNE 2018

Ook volgend jaar interne keuze voor Oostenrijk

Oostenrijk kiest ook volgend jaar achter gesloten deuren artiest en song voor het Eurovisiesongfestival. Dat weet de Duitse songfestivalwebsite Eurofire door contact op te nemen met de klantendienst van de Oostenrijkse omroep ÖRF.

« De voor ÖRF verantwoordelijke redacteurs zullen een interne pitch houden met verschillende artiesten. Om dat doel te bereiken, kunnen inzendingen tot en met eind augustus worden ingezonden », klinkt het bij de omroep. Belangrijk is dat songs nieuw zijn en nog niet verschenen zijn in de media of op websites als YouTube. Het is niet bekend of er meteen gezocht wordt naar een totaalpakket van zanger(e)(s) en lied, of er eerst een deelnemer komt die nadien een speciaal voor het songfestival geschreven lied krijgt.

Net als België zal dus ook Oostenrijk in 2018 een inzending krijgen waarbij het publiek geen zeggenschap heeft. Het Duitstalige land heeft de afgelopen vier edities van het songfestival steeds in de finale gestaan, maar wel met wisselende resultaten. Na de zege van Conchita Wurst in 2014 werd het land voor eigen publiek laatst in 2015. De afgelopen twee jaar eindigde het land in de middenmoot. Dit jaar kreeg Nathan Trent (foto) in de finale zelfs geen enkel punt van de kijkers thuis.