België

BELGIE

België 8e in 2e halve finale Songfestival 2023

Gustaph, onze Belgische deelnemer aan het Songfestival, plaatste zich als 8e voor de finale. Dat blijkt uit de vrijgegeven resultaten van de tweede halve finale. Nederland werd uiteindelijk 13e (en dus derde laatste) in de eerste halve finale.

Meteen opvallende resultaten als je kijkt naar de uitkomst van de halve finales. Niet Zweden, maar Finland won de eerste semi met ruime voorsprong. Uiteindelijke winnares Loreen pakte pas zilver op dinsdag. De Nederlandse inzending verzamelde amper zeven puntjes en werd dertiende. Alleen Azerbeidzjan en Malta deden nog slechter dan Mia Nicolai en Dion Cooper. Letland eindigde op de onfortuinlijke elfde plaats.

Australië winnaar tweede halve finale

Australië zegevierde in semi 2. Because of You van België volgde op een 8e plaats met 90 punten. Oostenrijk werd tweede op donderdag, terwijl het duo in de finale met veel minder tevreden moest zijn.

IJsland werd elfde, maar kwam nooit in de buurt van tiende plaats Estland. Dat land profiteerde in de finale trouwens duidelijk van de meestemmende juryleden. Deze editie van het festival werd een afgang voor Roemenië en San Marino. Beide inzendingen ontvingen nul punten.

Bekijk hier de volledige resultaten per halve finale: