Duitsland

DUITSLANDTEL AVIV 2019

S!sters voor Duitsland naar Tel Aviv

Op vrijdagavond werd de Duitse Songfestivalvoorronde Unser Lied für Israel afgewerkt. Een internationale vakjury, een panel van Songfestivalfans en televoting bepaalden de uitslag. Het gelegenheidsduo S!sters kreeg de meeste punten en mag naar Israël.

Tijdens een twee uur durende liveshow gepresenteerd en vooral luidruchtig geanimeerd door het olijke duo Barbara Schöneberger en nieuwslezeres Linda Zervakis stonden zeven songs aan de startblokken. Ex-Songfestivalkandidaten Michael Schulte van vorig jaar en ex-winnares Lena behoorden tot de gastartiesten.

Aan het einde van de uitzending volgde nog de uitslag. Een twintigkoppige jury uit heel Europa, een honderdkoppig panel dat de Europese muzieksmaak vertegenwoordigt en de Duitse kijkers hadden elk voor een derde van het totaal in de pap te brokken. De experts en kijkers kozen voor S!sters, maar het panel had Aly Ryan als favoriet. De volledige uitslag vind je terug in onderstaande tabel.

Deelnemer(s)NummerJuryPanelPubliekTotaalPlaats
Aly RyanWear Your Love6127254
BB ThomazDemons544137
Gregor HägeleLet Me Go455146
Lilly Among CloudsSurprise7810253
Linus BruhnOur City878235
MakedaThe Day I Loved You Most10106262
S!stersSister12612301

Als land van de Grote Vijf staat Duitsland dit jaar onmiddellijk in de finale van het Eurovisiesongfestival, op zaterdag 18 mei.

Sister:

play