Servië

SERVIE

Servië opent inschrijvingen voor 2019

Langzamerhand gaan omroepen in Europa en daarbuiten alweer op zoek naar geschikte kandidaten en songs voor het Songfestival 2019. Ook in Servië is dat het geval.

Omroep RTS laat weten dat tot en met 1 november geïnteresseerde componisten en artiesten zich kunnen melden met hun originele, nog niet eerder uitgegeven songs. Uit alle inzendingen wordt een nog te bepalen aantal liedjes weerhouden voor de voorronde, die net als dit jaar op televisie zal worden uitgezonden. Een exacte datum daarvoor is evenmin bekend, maar wel weten we al dat tijdens de liveshow de Servische kijkers en een vakjury elk de helft van het eindoordeel zullen vellen.

Ook buitenlandse liedjesschrijvers mogen hun kans wagen. Het hele reglement is, weliswaar enkel in het Cyrillisch, te raadplegen in dit document van de RTS. De omroep liet ook al een officiële trailer los waarin de start van de zoektocht aangekondigd wordt.

play

Op het afgelopen ESF in Lissabon kaapte het gezelschap Sanja Ilić en Balkanika (foto) met hun song Nova deca een 19e plek in de finale weg.