Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Mia Nicolai & Dion Cooper voor Nederland naar Songfestival 2023

De Nederlandse omroep AVROTROS heeft bekendgemaakt wie onze noorderburen zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023. Het gaat om het duo Mia Nicolai en Dion Cooper, dat achter gesloten deuren werd gekozen door een selectiecomité.

Het nieuws werd op de Nederlandse Radio 2 bekendgemaakt en kwam als donderslag bij heldere hemel. Pas een kwartier voor de uitzending werd op het Twitteraccount van de AVROTROS gehint naar een update. En die kwam er ook, tijdens het radiojournaal. In een video, die op de radio werd afgespeeld en inmiddels ook op de socialemediakanalen van de omroep werd gedeeld, is te horen en zien hoe Duncan Laurence, winnaar van het Songfestival 2019, de gekozen kandidaten voor 2023 telefonisch op de hoogte brengt.

De nu 26-jarige Mia Nicolai en 28-jarige Dion Cooper zijn twee beginnende artiesten met al enkele singles op hun naam. Ze werden twee jaar geleden samengebracht door Duncan Laurence en songschrijver Jordan Garfield, ook de verloofde van Laurence. Het viertal werkte samen aan de song die door het selectiecomité van omroep AVROTROS werd gekozen als Nederlandse Songfestivalinzending voor 2023.

Geen interviews

Het is nog niet bekend wanneer en hoe het lied wordt bekendgemaakt. Voorlopig geven de twee zangers geen interviews aan andere media. Mia en Dion hebben volgend jaar in Liverpool de taak de elfde plek te verbeteren die dit jaar door S10 werd gevestigd tijdens het Songfestival in het Italiaanse Turijn.