Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Mag je als Belg naar Songfestival in Rotterdam?

De ticketverkoop voor het Eurovisiesongfestival komt er al bijna weer aan en dat doet de harten van de fans sneller slaan. Alleen zal het dit jaar nog moeilijker zijn dan anders om aan tickets te geraken. Er zal maar de helft van de tickets te koop zijn en dan is het nog maar de vraag of je als buitenlander Nederland zelfs binnen geraakt.

Babet Verstappen, hoofd communicatie van het Songfestival 2021, laat aan Songfestival.be weten dat buitenlanders, weliswaar enkel binnen de EU, welkom zijn, maar zich aan de regels moeten houden. Britten bijvoorbeeld geraken er dus al niet in. Sietse Bakker roept mensen op zich nadrukkelijk te houden aan de geldende regels van de eigen regering.

Om te beginnen is er de quarantaine van tien dagen bij het binnenkomen van Nederland. Stel dat je Hooverphonic aan het werk wil zien in de eerste halve finale, begin je idealiter op het moment van de ticketverkoop aan je quarantaine. Bij een negatieve test kan de quarantaine na vijf dagen al afgebroken worden, maar als je langer dan 48 uur in Nederland geweest bent, zul je bij terugkeer in België in quarantaine moeten. De quarantaine bij het binnenkomen van Nederland is tot op heden echter geen plicht, vanaf 15 mei zou dat wel het geval moeten zijn, volgens een ingediend wetsvoorstel. Via deze website van de Belgische regering kan je zelf uitpluizen welke maatregelen je zelf moet nemen. Op de dag van de show is een negatief testresultaat van die dag nodig, enkel af te nemen bij de officiële testcentra van het Songfestival. Daarvoor moet je een afspraak maken.

Wat in Rotterdam?

In ons artikel over de ticketverkoop beschreven we al kort waaraan je je moet houden in Rotterdam. Zo is er mondmaskerplicht en de anderhalvemeterafstandsregel aan Ahoy, binnen vervallen beide, al moet een mondmasker ook daar wanneer je in beweging bent. Je kiest ook niet zomaar wanneer je aan Ahoy aankomt, de organisatie zal werken met tijdslots en houdt je daarvan op de hoogte. Vijf dagen na afloop van het evenement moet je nog eens getest worden, zo dicht mogelijk bij huis, en tot tien dagen erna mag je geen kwetsbare mensen bezoeken, tot je een negatieve test afgelegd hebt. Lees hier alle voorwaarden die van toepassing zijn.