Ierland

IERLANDTEL AVIV 2019

Ieren starten zoektocht voor Tel Aviv

De Ierse omroep RTÉ heeft een oproep gelanceerd voor geïnteresseerde liedjesschrijvers en artiesten om zich aan te melden voor het Songfestival 2019. Maar niet iedereen mag meedoen.

De omroep is expliciet op zoek naar mensen die al een succesvol parcours hebben afgelegd in de muziekindustrie. Naast de publieke zoektocht is ze ook achter gesloten deuren nog zelf op zoek naar talent om het eiland volgend jaar te vertegenwoordigen in Israël.

‘Voor het Songfestival 2019 willen we een act van wereldklasse produceren die Ierland trots kan maken in Tel Aviv, voor een publiek van bijna 200 miljoen mensen. Het Eurovisiesongfestival is ontzettend competitief, en dus hebben we een toplied nodig dat meteen aanslaat, en een zeer ervaren artiest die gewend is aan live optreden voor een groot publiek’, klinkt het ambitieus bij Michael Kealy, het Ierse delegatiehoofd op het Songfestival.

Geïnteresseerden hebben tot en met 23 november om zich aan te melden bij de RTÉ. Dit jaar behaalde de Songfestivalkampioen qua aantal zeges (zeven in totaal) zijn beste resultaat sinds 2011: een zestiende plek in de finale, dankzij Ryan O’Shaughnessy (foto) en zijn song Together.

Advertentie