Ierland

IERLANDKIEV 2017

Brendan Murray intern aangeduid voor 2017

De 20-jarige zanger Brendan Murray zal Ierland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2017. Dat heeft de Ierse omroep RTE bekendgemaakt in een persbericht.

Vandaag lekte een Ierse tabloidkrant dat Louis Walsh door de Ierse omroep RTÉ was gecontacteerd om mee te zoeken naar de geschikte songfestivalkandidaat voor het eiland. Walsh is in Ierland en het Verenigd Koninkrijk onder meer bekend als jurylid in de talentenjacht X Factor UK. Hij was tot enkele jaren geleden de manager van het Ierse duo Jedward, dat in 2011 en 2012 deelnam voor het land na in 2009 bekend te zijn geworden door een deelname in diezelfde talentenjacht.

HomeTown

De Ierse muziekmagnaat heeft Brendan Murray ertoe bereid gevonden namens Ierland deel te nemen. Er zal achter gesloten deuren gezocht worden naar een song voor Murray, die in de komende maanden zal worden bekendgemaakt. Alle geïnteresseerde componisten kunnen tot en met 16 januari hun songs voor Murray inzenden, op cd of een usb-stick, naar volgend adres: Eurovision 2017, RTÉ, Donnybrook, Dublin 4. De omroep behoudt zich evenwel het recht om een song te selecteren die niet door die selectie is geweest.

Louis Walsh moest niet al te ver zoeken om bij Brendan Murray uit te komen. Murray was namelijk een van de leden van de Ierse boyband HomeTown, die Walsh in 2014 had samengesteld en gelanceerd. Toevallig genoeg maakte de band vorige week bekend een ‘pauze’ in te lassen, zodat de zes groepsleden zich op soloprojecten konden toeleggen.

Enkele dagen geleden had Murray op zijn Instagramaccount volgende mysterieuze foto gepost, die wel eens te maken zou kunnen hebben met zijn komende songfestivaldeelname:

It was an interesting story…

A post shared by Brendan Murray (@brendanmurray96) on

Walsh en Murray hebben de taak om Ierland weer naar de finale van het songfestival te loodsen. De laatste keer dat dat lukte was in 2013, maar toen eindigde Ryan Doley 26e en laatste in de finale. Op het afgelopen ESF in Stockholm kon ex-Westlife-zanger Nicky Byrne geen finaleplek verzilveren met zijn song Sunlight.

play

Advertentie