Ierland

IERLAND

Ryan O’Shaughnessy zingt ‘Together’ voor Ierland

Ierland zal op het komende Songfestival worden vertegenwoordigd door de jonge singer-songwriter Ryan O’Shaughnessy. Dat maakte omroep RTE bekend.

Zijn naam hing al even in de lucht: eerder al meldden Ierse media dat ‘een jonge, mannelijke zanger’ gekozen zou worden, en O’Shaughnessy zelf kondigde gisteren aan dat er ‘een grote aankondiging’ op til was. Vandaag raakt dus het nieuws bekend dat hij namens het groene eiland zal zingen met de ballade Together. Hij schreef zelf mee aan het lied, dat werd gekozen uit ruim 300 inzendingen bij de open inschrijving van de RTE. Wanneer en hoe de song wordt bekendgemaakt, is nog niet geweten.

Big announcement coming tomorrow! 🇮🇪

Geplaatst door Ryan O'Shaughnessy op dinsdag 30 januari 2018

Ryan O’Shaughnessy is 25 jaar oud en raakte bekend door deelnames aan Britain’s Got Talent en The Voice of Ireland. Doorwinterde Songfestivalfans herkennen mogelijk de naam O’Shaughnessy: Ryan’s oom Gerry nam in 2001 deel met Without Your Love, maar hij werd daar op twee na laatste. Neefje Ryan neemt dit jaar alvast deel aan de tweede helft van de eerste halve finale op dinsdag 8 mei. Hij heeft de taak om zijn land voor het eerst in vijf Songfestivals tijd nog eens in de finale te krijgen.

Advertentie