Israël

ISRAELMALMO 2024

Eden Golan is Israëlische kandidaat voor Songfestival 2024

De voorrondes zijn echt volop bezig als je weet dat meer en meer landen de naam van hun kandidaat voor het volgende Eurovisiesongfestival bekendmaken. Zo ook Israël, waar de voorronde HaKokhav HaBa is afgelopen. Eden Golan mag van de Israëlische stemmer en jury naar Malmö. Het lied wordt in maart bekendgemaakt.

In andere omstandigheden zouden we schrijven ‘trekt naar Malmö’. Op dit moment lijkt dat nog zo te zijn, hoewel heel veel fans en artiesten oproepen Israël niet deel te laten nemen. Zowel de Israëlische omroep zelf en EBU lijken vastberaden er in Malmö een Songfestival mét Israël van te maken, hoewel dat onze hoofdredacteur Jonathan geen goed idee lijkt. De voorronde in Israël is echter een aantal weken geleden toch van start gegaan, na een eerder uitstel. Die voorronde is dus vanavond tot een einde gekomen, met Eden Golan als winnaar.

Israël is geloot voor de tweede halve finale, dezelfde tabelhelft als onze Mustii en de Nederlandse Joost Klein. De 20-jarige Eden is al bijna tien jaar bezig met dansen en zingen.

Het nummer wordt in maart bekendgemaakt. De video onderaan dit artikel is dus niet haar nummer voor het Songfestival.

Beluister hieronder hoe Eden klinkt:

play

Advertentie