Zweden

ZWEDEN

Beluister fragmenten liedjes vierde voorronde ‘Melodifestivalen’

Nadat gisterenavond op Amazon een fragment van dertig seconden van Youniverse, de song van zangeres Molly Sandén, gelekt is, heeft omroep SVT stukjes van alle songs van de vierde voorronde vrijgegeven.

Het houdt niet op met schandaaltjes en fouten bij deze editie van de grootse Zweedse songfestivalvoorronde. Nadat Charlotte Perrelli eerder al ontslagen werd als presentatrice omdat ze in een promotiecampagne te zien was en een nummer twee dagen voor deelname gediskwalificeerd werd wegens plagiaat, is er nu weer een opzienbarend feit: een van de liedjes is vroegtijdig gelekt.

Dat is opmerkelijk, want de organisatie van Melodifestivalen doet er alles aan om alle nummers staatsgeheim te houden totdat ze zelf fragmenten begint vrij te geven. Bovendien gaat het om de song van zangeres Molly Sandén, die als een van de favorieten geldt voor deze editie van de nationale finale.

Ondertussen is het duidelijk dat haar nummer niet uit de wedstrijd zal worden gehaald. Om de wedstrijd eerlijker te maken, plaatste de SVT op haar website fragmenten van alle zeven songs die deelnemen aan de vierde voorronde, op zaterdag 27 februari. Op die van de voorronde nu zaterdag blijft het wachten tot donderdag – normaal gesproken.

Naast Sandén treedt Martin Stenmarck aan in de vierde voorronde. Hij vertegenwoordigde Zweden op het Eurovisiesongfestival 2005 met Las Vegas. Andere bekende namen met ervaring in Melodifestivalen zijn Dolly Style en Linda Bengtzing.

Molly Sandén boekte bekendheid in Zweden door haar deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival 2006, waar ze derde eindigde. In 2009 stond ze voor het eerst in Melodifestivalen, maar daar finishte ze laatste in de finale. Drie jaar later eindigde ze vijfde met de ballade Why Am I Crying, en dit jaar waagt de zangeres haar kans met Youniverse.

Advertentie