Zweden

ZWEDEN

Songfestival 2024 op 7, 9 en 11 mei in Malmö

Fans die het 68e Eurovisiesongfestival willen bijwonen, weten waar naartoe. Organiserende Zweedse omroep SVT en overkoepelende omroeporganisatie EBU hebben de gaststad én de data van het volgende Songfestival bekendgemaakt. Malmö krijgt na 1992 en 2013 opnieuw de eer om gaststad te zijn. De halve finales gaan door op dinsdag 7 mei en donderdag 9 mei. Op zaterdag 11 mei 2024 volgt de finale van de liedjeswedstrijd. Het is al het vijfde jaar op rij dat het festival niet doorgaat in de hoofdstad van het winnende land.

Als Loreen voor Zweden het Songfestival wint, is Malmö het jaar nadien de gaststad. En zo geschiedde. Na 2013, dankzij de winst met Euphoria, trekt het Songfestival opnieuw naar Malmö. Alle shows vinden plaats in de Malmö Arena. De liveshows van het Songfestival 2024 gaan door op 7, 9 en 11 mei 2024. Malmö haalt de liedjeswedstrijd binnen na het indienen van een organisatievoorstel. Verschillende factoren zoals een geschikte zaal, de mogelijkheid om accommodatie te kunnen bieden aan duizenden delegaties, crewleden, fans en journalisten en de nodige infrastructuur ter beschikking hebben, speelden hierbij een belangrijke rol.

Gotenburg en Stockholm

De stad haalde het van onder andere Gotenburg en Stockholm. Zoals we al eerder schreven had Stockholm deze keer geen geschikte zaal ter beschikking. Het is dus geen grote verrassing dat de keuze op Malmö viel. Het is ondertussen al van Lissabon 2018 geleden dat de liedjescompetitie nog eens in een hoofdstad plaatsvond. Opvallend: op de officiële website van het Songfestival staat te lezen dat er binnenkort al communicatie volgt over de ticketverkoop. Wat héél vroeg zou zijn tegenover andere edities van het ESF.

Advertentie