Ierland

IERLANDSTOCKHOLM 2016

Jedward gaat deelnemen aan Britse voorronde

De BBC organiseert voor 2016 nog eens een nationale voorronde waarbij het publiek de kandidaat voor het songfestival mag selecteren. Niemand minder dan het knotsgekke Ierse duo Jedward is van plan om zich aan te melden. Dat zeggen ze alvast aan een Ierse krant.

Edward laat aan de Irish Sun weten: ‘Hier gaan we voor! We zien dit als een geweldige opportuniteit en deze keer nemen we enkel deel om te winnen’, zegt hij. John denkt dat hun internationale fansbase, die enkel maar gegroeid zou zijn, Jedward aan de overwinning kan helpen: ‘Binnen het wereldje van het songfestival zijn we al populair en we zullen dus van overal steun krijgen!’

Jedward zit momenteel in Amerika om nieuwe songs op te nemen. Als ze terug thuis zijn gaan ze aan de slag om hun deelname aan de Britse voorronde meer vorm te geven. Al moeten we hun plannen natuurlijk met een grote korrel zout nemen. De twee willen namelijk te pas en te onpas terug keren naar de liedjeswedstrijd. Vorig jaar wouden ze deelnemen voor Australië en een derde comeback voor Ierland zagen ze ook al zitten.

Jedward nam in 2011 en 2012 deel voor Ierland. In 2011 werden ze knap achtste, maar bij hun tweede deelname raakten ze niet verder dan een teleurstellende negentiende plaats.

 

Advertentie