Ierland

IERLANDSTOCKHOLM 2016

Nicky Byrne: ‘Zelfs U2 kan songfestival niet winnen’

De zanger blikte op de Ierse radio terug op zijn niet zo succesvolle deelname aan het songfestival in Stockholm. Hij heeft geen spijt van zijn deelname.

Nicky werd door presentator Ray D’Arcy geïnterviewd in zijn radioprogramma op Radio 1. ‘Ik had echt het gevoel dat ik met Sunlight Ierland terug kon brengen naar waar het hoort op het songfestival. Ik hou van het songfestival en dat zal zo blijven’, zegt de Ier.

Volgens een Ierse radioluisteraar zou Byrne er beter voor zorgen dat Westlife weer bij elkaar komt om dan volgend jaar met de hele groep deel te nemen aan de liedjeswedstrijd, maar daar denkt de zanger het zijne van: ‘Ik moet toegeven dat ik even twijfelde om solo, en dus zonder groep, deel te nemen. Westlife zou meer aandacht krijgen, maar uiteindelijk … nu mogen we U2 nog aanduiden, dat maakt geen verschil meer. Zelfs zij zouden niet met zekerheid kunnen winnen. Ierland heeft geen ‘magisch recept meer’, is zijn antwoord.

Nicky Byrne vreest nu dat na zijn flop geen enkele bekende Ierse artiest nog snel zal willen deelnemen aan het songfestival voor Ierland: ‘Had ik gescoord, dan hadden er weer meer artiesten hun kans durven wagen’, klinkt het. Volgens Nicky zijn ze in Ierland en in het Verenigd Koninkrijk te cynisch als het over ’t songfestival gaat.

play

 

Advertentie