Turijn 2022

TURIJN 2022

Nadir Rüstəmli met ‘Fade To Black’ naar Turijn

We kennen de laatste inzending voor Turijn! Eerder vandaag bracht de Azerbeidzjaanse omroep hun inzending voor dit jaar naar buiten. Een opkomend nationaal talent, Nadir Rüstəmli, brengt het nummer Fade To Black in Turijn. Nadir treedt aan in de tweede halve finale op donderdag 12 mei.

Het bleef lange tijd stil rond de Songfestivalinzending van Azerbeidzjan. Een paar weken geleden kondigde de openbare omroep dan toch aan dat ze iemand intern hadden aangeduid. Tijdens een ochtendshow werd bekendgemaakt dat Nadir Rüstəmli de eer krijg om het land te vertegenwoordigen. Vandaag, 21 maart, kwam hun inzending (eindelijk) naar buiten.

Wie is Nadir Rüstəmli ?

Nadir zit al sinds 2016 in de muziekindustrie. Tijdens zijn kinderjaren speelde hij op de piano. Deze 22-jarige Azerbeidzjaanse zanger heeft al een zekere ervaring met liedjeswedstrijden. Hij nam twee keer deel aan het Nationaal Liedjesfestival van Azerbeidzjan, met een tweede én eerste plaats als resultaat.

Na het behalen van een tweede plaats in een internationale zangcompetitie voor studenten, won Nadir in 2021 The Voice of Azerbaijan. Eldar, co-winnaar van het Songfestival 2011, was zijn coach. Tijdens zijn deelname aan de show bracht Rüstəmli verschillende Songfestivalliedjes, onder andere Arcade van Duncan Laurence.

Hieronder kan je de Azerbeidzjaanse inzending van dit jaar beluisteren:

play

Advertentie