Junior 2022

JUNIOR 2022ALGEMEEN

Stemming Junior Eurovisiesongfestival 2022 geopend!

Het Junior Eurovisiesongfestival 2022 vindt over exact twee dagen, op zondag 11 december om 16.00 uur, plaats in de Armeense hoofdstad Jerevan. Zestien landen zullen live vanuit het Karen Demirchiancomplex strijden voor de overwinning. Ook dit jaar kan je opnieuw twee dagen van tevoren al stemmen op jouw favoriete liedjes. Dat betekent dat er vanaf nu gestemd kan worden! Klik hier om direct door te gaan naar de stemming.

Het Junior Eurovisiesongfestival 2022 staat nu echt voor de deur! Naast de punten van de jury, heeft ook de kijker een zekere inspraak. Bij het grote Eurovisiesongfestival gebeurt deze inspraak via televoting, in de kinderversie van het festival werken we met een online voting platform. Ook voor Belgen en andere inwoners uit niet-deelnemende landen is deze online voting interessant want ook zij kunnen online stemmen. De online voting bestaat uit twee fasen.

Eerste ronde – Vrijdag 9 december 2022 om 20.00 uur

De eerste stemronde vangt aan op vrijdagavond om 20.00 uur en loopt tot zondagnamiddag 15.59 uur, een minuut voor de liveshow in Jerevan start. De stemming gebeurt via deze link. Om geldig te kunnen stemmen is het verplicht om de video met fragmenten van alle deelnemende liedjes te bekijken. Onderaan zijn alle deelnemers met hun volledige liedjes nog eens op een rijtje te vinden. Het is verplicht om op drie inzendingen te stemmen. Een interessant weetje voor onze Nederlandse lezers: het is ook toegelaten om op jouw eigen land te stemmen.

Tweede ronde – Zondag 11 december 2022

De kijker krijgt nog een tweede kans om te stemmen. Als alle zestien deelnemers met hun liedjes hebben opgetreden op zondag gaat de stemming opnieuw open. Je krijgt dan vijftien minuten de tijd om nog eens je stem uit te brengen. De manier van stemmen blijft hierbij hetzelfde zoals tijdens de eerste ronde.

Daarna zullen alle stemmen van het publiek en de jury worden samengeteld waarna omstreeks 18.00 uur de winnaar wordt bekendgemaakt.

play