Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJKTEL AVIV 2019

BBC lanceert zoektocht naar inzending voor Tel Aviv 2019

Ondanks slechte resultaten op het Songfestival, blijft Britse omroep BBC vasthouden aan hun concept van de laatste jaren: iedereen kan een liedje insturen voor de selectie en de finalisten nemen het tegen elkaar op in voorronde Eurovision: You Decide.

De zoektocht naar een geschikte Britse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv is gestart. Net zoals de voorbije jaren kan iedereen een lied insturen. In het reglement staat dat BBC mag bepalen welke artiest het nummer zingt.

Naast de open inschrijving gaan professionele liedjesschrijvers zelf op zoek naar potentiële Songfestivalliedjes. Fanclub OGAE UK mag alle liedjes beluisteren en een selectie maken. De deadline om je aan te melden ligt op 26 oktober. In 2019 komt voorronde Eurovision: You Decide weer op het scherm om een winnaar aan te duiden.

‘Geen gegarandeerde succesformule’

Greig Watts, de nieuwe muziekconsultant van de Britse openbare omroep, mag de hele zoektocht in goede banden leiden. ‘Ik kijk er naar uit om met hele team samen te werken. We willen de best mogelijke inzending én een sterk resultaat. Er is geen gegarandeerde succesformule om een liedje voor het festival te schrijven. Elk jaar wint er iets anders. Ik zoek melodische liedjes die zowel in de arena als op het tv-scherm impact hebben. Nummers die je meteen raken en je niet meer uit je hoofd krijgt.’

Succes in 2019?

Eurovision: You Decide werd in 2016 in het leven geroepen. Veelal onbekende kandidaten wonnen de show en met een 24e, 15e, en opnieuw 24e plaats leverde de voorronde het Verenigd Koninkrijk geen succes op. Het optreden van SuRie dit jaar kreeg heel wat aandacht, vooral omdat een indringer de microfoon van de zangeres afnam en een tirade afstak.