Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJKLISBON 2018

Indringer voorlopig vrijgelaten, kneuzingen voor SuRie

De man die tijdens de finale van het Songfestival het optreden van de Britse SuRie verstoorde, is op borgtocht vrijgelaten. Het verdere politieonderzoek moet nu afgrond worden. SuRie zelf heeft op de Britse televisie haar versie van de feiten gebracht. Blijkt dat ze verschillende blauwe plekken en kneuzingen overgehouden heeft aan het incident.

Het podium opstormen, de microfoon afnemen en een tirade afsteken … Het gebeurde allemaal toen SuRie als negende de Britse inzending Storm aan het zingen was. De man werd meteen van het podium gehaald en naar de politie gebracht ter ondervraging. Hij werd tot en met maandag in hechtenis gehouden. De amokmaker is nu op borgtocht voorlopig vrijgelaten. Het is nu wachten op het resultaat van het lopende politieonderzoek. Ook de EBU zelf start een onderzoek want de organisatie achter het Songfestival wil te weten komen hoe de man op het podium geraakt is.

play

‘Geen tijd om bang te zijn’

Sympathieke zangeres SuRie reageerde in talkshow This Morning op het voorval. ‘Ik had geen tijd om bang te zijn. De beveiliging greep hem net zo snel als hij bij mij was’, zegt ze. Het gaat goed met haar, maar ze heeft wel enkele kneuzingen en blauwe plekken opgelopen door de indringer.

Bekijk hier het hele interview met de zangeres:

play