Montenegro

MONTENEGROTURIN 2022

Montenegro stuurt Vladana naar Songfestival 2022 in Turijn

De beslissing in Montenegro is genomen. Voor de tweede keer in de geschiedenis van hun deelnames, stuurt het land aan de Adriatische zee een solo zangeres naar het Songfestival. Vladana zal met haar eigen sound proberen om van de comeback van het kleine land een groot succes te maken.

De voorbije dagen werden er door de Montenegrijnse omroep RTCG via sociale media hints gegeven over hun vertegenwoordiger. Zo verscheen er een foto van Vladana als baby, een hint naar een eerdere deelname in de nationale selectie Montevizija en een silhouet van een vrouw. Nu maakt de omroep via een video bekend dat ze intern voor de 35-jarige zangeres Vladana hebben gekozen. De kandidate zelf heeft een duidelijke boodschap voor iedereen:

Ik weet dat het leven zowel in zwarte als in witte toetsen bestaat, en dat elke dag een gloednieuw nummer is dat het interessant maakt. We realiseren ons pas wat het betekent om voor een leven te vechten als het pijn begint te doen, en wanneer de remedie de enige missie is. Dit is mijn lied, mijn geneesmiddel voor Europa en voor de wereld.

Niet aan haar proefstuk toe

Vladana, van wie de volledige naam Vladana Vučinić is, is geen eendagsvlieg. Naast het nastreven van haar muzikale carrière, heeft ze een diploma journalistiek. Daarop voortbouwend lanceerde ze haar eigen online modemagazine Chiwelook. Deelnemen aan het Songfestival stond al lang op haar verlanglijstje. Twee keer deed ze mee aan de nationale finale Montevizija, in 2005 en 2006, weliswaar zonder succes. Haar grootste hit Sinner City dateert al uit 2010 en was gelijk ook het eerste nummer van een vrouwelijke solo artiest dat de playlist haalde van MTV Adria.