Rusland

RUSLAND

Rusland kiest inzending in nationale finale op 8 maart

In de laatste twee weken vóór de deadline waarop liedjes voor de Songfestivaleditie van dit jaar binnen moeten zijn, mogen we op de valreep nog een nationale finale aan de kalender toevoegen. Vorig jaar had Rusland Little Big intern geselecteerd, voor dit jaar bevestigt de deelnemende Russische omroep Channel One dat een nationale finale gehouden wordt op 8 maart. Het is niet bekend of Little Big meedoet.

Op basis van de kijkcijfers van de videoclip op YouTube was Little Big met Uno vorig jaar nochtans een van de favorieten, met bijna 200 miljoen views. Ter vergelijking: de winnares van 2018, Netta, zit op dit moment aan 151 miljoen views.

De show zal beginnen om 18.00 uur Belgische tijd en zal een uur duren. Over mogelijke kandidaten en liedjes is nog niks bekendgemaakt. Zal de show rond Little Big draaien? Of wordt het toch een show waarin ook andere artiesten kans maken?

Het hoofd muziek en entertainment voor de omroep, Yury Aksyuta, zegt er alvast het volgende over.

‘Er zijn twee manieren om de nationale act voor het ESF te kiezen. Het kan een interne beslissing van de omroep zijn, zoals bij de winnaar van 2019 Duncan Laurence het geval was. Of de omroep kan een nationale selectie organiseren waarbij de winnaar gekozen wordt door jury en/of publiek. De laatste jaren hebben we onze inzending steeds intern gekozen, maar nu willen we onze kijker de ultieme beslissing geven nadat we hen liedjes voorstellen voldoen aan de vereisten voor het festival.’

Bekijk hier nog eens de Russische inzending voor 2020.

play