Lisbon 2018

LISBON 2018

‘All aboard’ slogan Songfestival 2018, 43 landen doen mee

De Portugese omroep RTP heeft op een persconferentie meer details vrijgegeven over het Eurovisiesongfestival 2018. Onder andere de slogan, de logo’s en het deelnemersaantal zijn bekend.

De slogan van de 63e editie is ‘All aboard’, zoals blijkt uit onderstaand officieel filmpje:

play

Een van de logo’s van het ESF vind je hierboven. Er werden niet minder dan 13 verschillende logo’s  gemaakt door een Portugees creatief team, die allemaal gebruikt en aan bod zullen komen rond en tijdens de uitzendingen en in Lissabon. Alle logo’s stellen samen de enorme verscheidenheid aan leven in de oceanen voor, en symboliseren diversiteit, respect en tolerantie.

De ticketverkoop voor de drie liveshows en de generale repetities zal opnieuw in verschillende fases doorgaan, al zijn de Portugezen er snel bij: de eerste lading kaartjes gaat deze maand nog in de verkoop. Een exacte datum werd nog niet meegegeven.

De EBU maakte bekend dat er 42 landen zullen deelnemen in 2018, met twee verschillen ten opzichte van 2017: Rusland keert terug, maar (VJR) Macedonië blijft thuis. Het gaat dus op alfabetische volgorde om Albanië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Update 17/11: De EBU maakte bekend dat (VJR) Macedonië alsnog deelneemt, waardoor het deelnemersaantal definitief op 43 ligt.

Op maandag 29 januari volgend jaar vindt de ‘allocation draw’ plaats, en wordt willekeurig bepaald welk land in welke helft van welke halve finale deelneemt. Tegelijk worden dan traditoneel sleutels overgedragen van de vorige gaststad van het Songfestival aan de volgende, in dit geval Kiev aan Lissabon.