Article

UNCATEGORIZED

Kregen we Ruslana in plaats van … Lady Gaga?

Het had niet veel gescheeld of wereldster Lady Gaga had opgetreden tijdens de finale van het songfestival in Kiev. Dat claimt de manager van ex-winnares Jamala. Wegens een te krap budget ging de deal niet door en … kreeg Ruslana de eer om tijdens de pauze op te treden.

Igor Tarnopolsky, manager van Jamala, claimt dat hij in april al op de hoogte werd gebracht over de mogelijke komst van Lady Gaga. Stuart Barlow, producer van het voorbije festival, zou hem dat toegefluisterd hebben. De entourage van Gaga was akkoord om tijdens de intervalact van de grote finale op te treden. De organisatie zou zo na Justin Timberlake vorig jaar, opnieuw hebben uitgepakt met een wereldbekende popster.

Vervangen door Ruslana

Net als Timberlake zou Gaga geen geld krijgen voor het optreden zelf. In ruil krijgt ze een miljoenenpubliek, dat potentieel haar liedje zal downloaden of streamen. Can’t Stop the Feeling van Justin werd dan ook een wereldhit. De deal zou uiteindelijk afgesprongen zijn omdat de rider van Gaga, de lijst met eisen, opliep tot een bedrag van om en bij de 200.000 dollar. Dat kon of wou de organisatie niet betalen.

Uiteindelijk werd besloten om Ruslana te laten optreden tijdens de pauze. Ze bracht er haar nieuwste single It’s Magical. Ook ONUKA en Jamala (inclusief streaker) passeerden de revue tijdens de show.