Nederland

NEDERLANDLISBONNE 2018

Waylon voor Nederland naar Songfestival

Zanger Waylon zal opnieuw Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het nieuws is intussen officieel bevestigd door de AVROTROS en de EBU.

De afgelopen dagen circuleerde vooral de naam van Sharon den Abel, zangeres van de groep Within Temptation, toen zij liet weten vrijdag een statement te maken. Maar AVROTROS zelf plaatste met de veelzeggende boodschap: ‘Wie zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon? Raad wie…’ zelf een eerste hint. Volgens de Nederlandse nieuwssite nu.nl zijn er meerdere aanwijzingen terug te vinden in het filmpje: de tatoeages van Waylon zijn te zien, zijn hond Chevy en hoed komen in beeld, en er zijn hints naar de Nederlandse The Voice, waar Waylon een van de juryleden is.

Bevestiging: Waylon voor tweede keer 

Intussen is het nieuws bevestigd: Waylon gaat naar Lissabon. Volgens de songfestivalwebsite van de AVROTROS wordt er de komende maanden met Waylon en zijn team gewerkt aan het nummer en de act. De zanger gaat maar met één doel naar Portugal: het Eurovisiesongfestival ditmaal winnen.

In 2014 nam hij samen met zangeres Ilse DeLange deel als gelegenheidsduo The Common Linnets (foto). Met de song Calm After the Storm leverden Waylon en DeLange met een tweede plek Nederland zijn beste songfestivalresultaat op sinds 1975. Later ontstonden nog flinke ruzies tussen het tweetal en geraakte Waylon’s carrière even in het slop. Na Corry Brokken, Sandra Reemer (drie keer zelfs), Maggie MacNeal en Edsilia Rombley is Waylon de vijfde Nederlandse songfestivaldeelnemer die voor een tweede keer deelneemt.

Geplaatst door Waylon Music op donderdag 9 november 2017