LISBONNE 2018

Sennek en Sandra Kim kleuren verjaardagseditie ‘Eurovision in Concert’

Nu zaterdag zullen maar liefst 32 deelnemers aan het komende Songfestival optreden tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam. Belgische winnares Sandra Kim is de special guest op deze tiende verjaardagseditie van het Nederlandse promo concert.

Vorig jaar moest Blanche verstek laten gaan wegens ziekte, maar als alles goed gaat dan zal Sennek haar liedje A Matter of Time brengen in concertzaal AFAS Live in Amsterdam. Het is ook uitkijken naar optredens van de favorieten uit Tsjechië, Israël, Australië en Zweden. Waylon, de kandidaat van Nederland, is ook van de partij. Er zijn nog tickets beschikbaar voor het evenement!

Verjaardag meevieren 

De presentatie is in handen van Cornald Maas en Edsilia Rombley. Edsilia nam twee keer voor Nederland deel aan de liedjeswedstrijd. Ze zal haar liedjes uit 1998 en 2007 nog eens zingen voor de aanwezige fans. Sandra Kim komt als special guest de verjaardag van het promo concert meevieren. Als extraatje zullen Maxine & Franklin Brown optreden. Ze brengen De eerste keer, waarmee ze Nederland in 1996 vertegenwoordigden.

Our first special guest was just announced on Dutch TV: Sandra Kim it is! Do you still remember the lyrics of J’aime La Vie? ???

Geplaatst door Eurovision in Concert op dinsdag 12 december 2017

Deze artiesten zie je aan het werk tijdens ‘Eurovision in Concert 2018’:

Albania – Eugent Bushpepa
Armenia – Sevak Khanagyan
Australia – Jessica Mauboy
Austria – Cesár Sampson
Belarus – ALEKSEEV
Belgium – Sennek
Bulgaria – EQUINOX
Czech Republic – Mikolas Josef
Denmark – Rasmussen
F.Y.R. Macedonia – Eye Cue
Finland – Saara Alto
France – Madame Monsieur
Germany – Michael Schulte
Hungary – AWS
Iceland – Ari Ólafsson
Ireland – Ryan O’Shaughnessy
Israel – Netta
Latvia – Laura Rizzotto
Lithuania – Ieva Zasimauskaitė
Malta – Christabelle
Moldova – DoReDoS
Montenegro – Vanja Radovanović
Poland – Gromee ft. Lukas Meijer
San Marino – Jessika ft. Jenifer Brening
Serbia – Sanja Ilić & Balkanika
Slovenia – Lea Sirk
Spain – Amaia & Alfred
Sweden – Benjamin Ingrosso
Switzerland – ZiBBZ
The Netherlands – Waylon
Ukraine – MELOVIN
United Kingdom – SuRie

Feestje vooraf

De avond voor het concert is er trouwens Amsterdam Calling. OGAE Nederland houdt dit feestje voor de vijfde keer. Melkweg is dit jaar de feestlocatie. De muzikale bijdragen worden geleverd door oud-deelnemers Emmelie de Forest (winnares Denemarken 2013), Anne-Marie David (winnares voor Luxemburg in 1973), Poli Genova (Bulgarije, 2011 en 2016), Nathan Trent (Oostenrijk, 2017), Gréta Salóme (IJsland, 2012 en 2016) en Esther Hart (Nederland, 2003), die ook de rol van gastvrouw vervult tijdens deze editie. Ook Justine Pelmelay zal haar inzending uit 1989 vertolken.