Junior 2019

JUNIOR 2019

Polen wint Junior Eurovisiesongfestival opnieuw

De resultaten van het Junior Eurovisiesongfestival 2019 zijn bekend. Gastland Polen slaagde erin voor eigen publiek opnieuw de winst in de wacht te slepen. Wiktoria ‘Viki’ Gabor kreeg met Superhero de meeste punten. Kazachstan en Spanje werden tweede en derde.

Negentien landen namen deel, waaronder onze buurlanden Nederland en Frankrijk. Die maakten beide een goede beurt: Matheu werd puik vierde met zijn lied Dans met jou, terwijl de Franse Carla vijfde eindigde met Bim bam toi. De top vijf bestond verder uit Yerzhan Maksim uit Kazachstan en Melani García uit Spanje, het land dat na twaalf jaar afwezigheid terugkeerde naar het JESF.

Aan de andere kant van de resultatentabel was er pech voor Malta, want dat eiland pakte de rode lantaarn. Wales en Albanië deden het nipt beter en ontweken de laatste plaats. De Portugese Joana kreeg geen punten van de vakjury’s, maar kon gelukkig van de kijkers thuis nog wat puntjes in de wacht slepen.

Het live optreden van Superhero kun je hieronder nog eens bekijken.

play

De resultaten van de show vind je hieronder terug. Het is nog niet bekend waar het Junior Eurovisiesongfestival volgend jaar zal plaatsvinden. Het hoofd van de Poolse omroep TVP liet in de persconferentie na de show weten dat ze bereid zijn een tweede keer op rij de organisatie en de daarbij horende financiële draaglast op zich te willen nemen. Officieel is door de EBU nog niet bevestigd of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn.

Advertentie