Junior 2019

JUNIOR 2019

Vanmiddag: Junior Eurovisiesongfestival 2019

Deze namiddag vanaf 16.00 uur is de zestiende editie van het Junior Eurovisiesongfestival live te volgen, via het internet en NPO3. Negentien landen nemen deel, waaronder Nederland.

In vergelijking met vorig jaar haken Azerbeidzjan en Israël af, maar Spanje keer dan weer na twaalf jaar afwezigheid terug. De startvolgorde werd grotendeels bepaald door de producenten van het JESF. Matheu, die voor Nederland Dans met jou zingt, komt als veertiende aan de bak.

Z@PP op NPO3

De kinderhappening vindt plaats in de Poolse Gliwice Arena, en wordt gepresenteerd door Ida Nowakowska, Aleksander Sikora en Roksana Węgiel, winnares van de editie van vorig jaar. Zij zal ook twee keer een gastoptreden verzorgen. Daarnaast hebben alle jonge kandidaten van dit jaar weer een gezamenlijk themalied ingezongen dat ze zullen brengen. Dat lied heeft dezelfde titel als de slogan voor de editie van 2019: Share the Joy.

De show is vanmiddag rechtstreeks te volgen op het YouTube-kanaal van het Junior Eurovisiesongfestival, evenals op het Nederlandse kindernet Z@PP, dat uitzendt op NPO3. Rond 18.30 uur is de uitslag bekend.

De stemming

Net als op het ‘grote’ Eurovisiesongfestival komt vijftig procent van de einduitslag van vijfkoppige jury’s per deelnemend land, en de andere helft van de kijkers thuis. Er zijn wel enkele verschillen: twee van de juryleden zijn ook kinderen, en er is geen televoting per telefoon, maar enkel via internet. Al sinds afgelopen vrijdag kon er gestemd worden, en dat kan nog tot de start van de show. Na alle optredens kan er opnieuw gedurende een kwartier gestemd worden. Opvallend is dat er daarbij telkens voor minstens drie en maximum vijf landen moet worden gestemd, en dat stemmen op het eigen land toegestaan is.

De jury’s kennen de traditionele Songfestivalpunten van een tot twaalf, terwijl alle publiekspunten worden samengevoegd en verhoudingsgewijs worden verrekend om even zwaar door te tellen. De jury’s geven in totaal 1102 punten (negentien keer een tot twaalf punten zonder negen en elf), en het publiek datzelfde aantal, waarbij bijvoorbeeld tien procent van alle behaalde stemmen neerkomt op 110 punten.

De kandidaten

Het deelnemersveld voor het zestiende Junior Eurovisiesongfestival vind je terug in onderstaande tabel, op startvolgorde.

#LandDeelnemer(s)Lied
1AustraliëJordan AnthonyWe will rise
2FrankrijkCarlaBim bam toi
3RuslandTatiana & DenberelA time for us
4Noord-MacedoniëMila MoskovFire
5SpanjeMelani GarcíaMarte
6GeorgiëGiorgi RostiasjviliWe need love
7Wit-RuslandElizaveta MisnikovaPepelny
8MaltaEliana Gomez BlancoWe are more
9WalesErin MaiCalon yn curo
10KazachstanJerzjan MaksimArmanyńnan qalma
11PolenWiktoria GaborSuperhero
12IerlandAnna KearneyBanshee
13OekraïneSofia IvankoKoli zdajetsja
14NederlandMatheu HinzenDans met jou
15ArmeniëKarina IgnatianColours of your dream
16PortugalJoana AlmeidaVem comigo
17ItaliëMarta ViolaLa voce della Terra
18AlbaniëIsea ÇiliMikja ime fëmijëria
19ServiëDarija VračevićPodigni glas

In onze praktische kandidatenfiches vind je alle informatie over de jonge kandidaten, en vind je ook de videoclips van alle negentien songs in competitie terug.

candidateflag

Frankrijk

candidateflag

Nederland

candidateflag

Noord-Macedonië

Advertentie