IERLANDKIEV 2017

Louis Walsh wil song van Johnny Logan

De Ierse mediatycoon Louis Walsh, dit jaar verantwoordelijk voor de songfestivalinzending van zijn land, wil Johnny Logan aantrekken als componist.

Enkele weken terug raakte bekend dat Walsh carte blanche van de Ierse omroep RTÉ had gekregen om het eiland voor het eerst sinds 2013 nog eens naar de finale te loodsen. Hij zocht en vond de deelnemer voor Ierland in de door hem opgerichte boysband HomeTown. Zoals we al weten zal de 20-jarige Brendan Murray in Kiev zingen.

Vandaag verscheen in de Ierse media een interview met Louis Walsh, waarin hij al een klein beetje in zijn kaarten laat kijken. De meest krasse uitspraak gaat over de zoektocht naar een componist. Walsh zou daarvoor niemand minder dan drievoudig songfestivaldeelnemer én -winnaar Johnny Logan willen overtuigen. Hij won in 1980 met What’s Another Year als zanger, in 1987 met Hold Me Now als zanger, componist en tekstschrijver en in 1992 met Why Me? als componist en tekstschrijver. Logan blijft tot op de dag van vandaag de enige artiest die tweemaal als zanger het songfestival kon winnen.

De verkeerde mensen

‘Het zou geweldig zijn als Johnny Logan een song voor ons zou schrijven’, geeft Walsh aan in het interview. ‘Hij kent de formule en weet wat werkt. Er is niemand beter dan hij die weet hoe [het songfestival] te winnen. Als hij niet wil, zal ik in Engeland op zoek gaan naar een geweldige tekstschrijver. Daar ben ik zeker van.’

Walsh is zich bewust van zijn zware taak: ‘De RTÉ moet zich plaatsen voor de finale, want in het verleden hebben ze de verkeerde mensen gestuurd. Je moet een geweldig nummer en een geweldige zanger hebben. Alle andere Europese landen sturen hun beste artiesten en nemen het serieus’, meent de mediatycoon. Al ziet hij het ook niet als té moeilijk: ‘Als je een goede song hebt, kan het werken. Jedward werd achtste (in 2011 met ‘Lipstick’, red.), en als zij het kunnen, kan iedereen het.’

Advertentie