Zweden

ZWEDENVOORRONDES 2020

Kandidaten ‘Melodifestivalen 2020’ bekendgemaakt

Het Songfestivalseizoen begint stilaan vorm te krijgen. Ook in Zweden zijn ze klaar om aan de jaarlijkse zoektocht naar een kandidaat voor het Songfestival te vinden. Voor de zestigste keer zal Melodifestivalen hiervoor zorgen. Tijdens een persconferentie van de Zweedse omroep SVT werden alle kandidaten voorgesteld. Waaronder verschillende (ook recente) deelnemers aan het Songfestival

Vier spannende halve finales, een herkansingsronde en een finale, dat is het welbekende format van deze nationale finale. De voorrondes worden doorheen heel Zweden gehouden. Zo houden ze dit jaar halt in LinköpingGöteborgLuleå, Malmö en Eskilstuna. De finale zal plaatsvinden op 7 maart in Stockholm. Voor deze jubileumeditie zijn er drie presentatoren gekozen, zangeressen Lina Hedlund, Linnea Henrikson en komiek David Sundin. Nu kennen we dus ook alle deelnemers en wie in welke semi zal aantreden.

Halve finale 1 in Linköping:

Malou Prytz met Ballerina
Felix Sandman met Boys With Emotions
OVÖ met Inga problem
The Mamas met Move
Suzi P met Moves
Sonja Aldén met Sluta aldrig gå

Robin Bengtsson met Take A Chance

Halve finale 2 in Göteborg:

Linda Bengtzing met Alla mina sorger
Dotter met Bulletproof
Anna Bergendahl met Kingdom Come
Thorsten Flinck met Miraklernas tid
Klara Haammarström met Nobody
Paul Rey met Talking In My Sleep

Mendez ft. Alvaro Estrella met Vamos Amigos

Halve finale 3 in Luleå:

Faith Kakembo met Crying Rivers
Amanda Aasa met Late
Albin Johnsén met Livet börjar nu
Drängarna met Piga & dräng
Mariette met Shout It Out
Anis Don Demina met Vem e som oss

Mohombi met Winners

Halve finale 4 in Malmö:

Hanna Ferm met Brave
Nanne Grönvall met Carpool Karaoke
William Stridh met Molnljus
Jakob Karlberg met Om du tror att jag saknar dig
Ellen Benediktson & Simon Peyron met Surface
Victor Crone met Troubled Waters
Frida Öhrn met We Are One

Bekende namen

Tussen de halve finalisten vinden we een groot aantal bekende namen. Zo keren een aantal artiesten terug die al op het Songfestivalpodium stonden voor Zweden. Dit jaar nog waren The Mamas de achtergrondzangeressen voor de Zweedse zanger John Lundvik en het nummer Too Late for Love. Robin Bengtsson (foto) mocht zijn vaderland in 2017 vertegenwoordigen en zong zich met het nummer I Can’t Go On naar een vijfde plaats. Anna Bergendahl haalde in 2010 met This Is My Life als enige Zweedse inzending ooit de finale niet. Dit jaar was haar lied Ashes to Ashes de Zweedse inzending bij de OGAE Second Chance Contest. Ze maakte dit jaar haar comeback in de voorronde van Zweden. De terugkerende artiest die het beste resultaat achter haar naam heeft staan is Nanne Grönvall, die als lid van de groep One More Time derde eindigde met het nummer Den vilda. Deze zangeres is vaste klant bij Melodifestivalen.

Een van de opvallendste namen is die van Victor Crone. Deze Zweed zong dit jaar voor Estland op het Songfestival. Met Storm werd hij twintigste in de finale. Het is zijn tweede deelname aan de selectieshow van Zweden.

play

Sandman en Bengtzing

Veel van de artiesten deden de afgelopen jaren ook al een of meerdere keren mee. Twee van hen mochten Zweden net niet vertegenwoordigen. Felix Sandman eindigde vorig jaar tweede na Benjamin Ingrosso. Ook Mariette kan al wat adelbrieven voorleggen met een vijfde, vierde en derde plaats en is daarmee de meest succesvolle vrouwelijke kandidaat sinds 2015. Fans van Zweedse schlager zijn ook blij met de terugkeer van Linda Bengtzing, die voor de zevende keer keer deelneemt. Een record voor een solo-artieste.

Advertentie