Barbara Dex

BARBARA DEX

Geen ‘Barbara Dex Award 2020’ door afgelast Songfestival

De Barbara Dex Award, onze jaarlijkse internationale stemming waarin gezocht wordt naar de meest opvallende outfit van het Songfestival, gaat dit jaar niet door.

De afgelasting van het Songfestival 2020 betekent ook dat er geen fraaie podiumoutfits vanuit de Ahoy Arena te zien zullen zijn dit jaar. Logischerwijs kan onze zoektocht dit jaar dus niet doorgaan. De opvolger van de Portugees Conan Osiris (foto), die de Award vorig jaar in de wacht mocht slepen, kennen we dus pas in 2021.

De Barbara Dex Award wordt sinds 1997 jaarlijks online uitgereikt aan de meest opvallende podiumoutfit van het afgelopen Songfestival. Ze is een hommage aan de Belgische vertegenwoordigster van 1993, die met haar zelfontworpen jurk laatste eindigde op het ESF in Millstreet, Ierland. Sinds 2017 organiseert Songfestival.be de stemming.

Alle vorige winnaars vind je terug op onze overzichtspagina. België en Nederland wonnen tot hiertoe elk één keer, respectievelijk in 2000 met Nathalie Sorce en in 2015 met Trijntje Oosterhuis en dé jurk.