Lissabon 2018

LISSABON 2018

Vanavond: finale Songfestival 2018

Vanavond vindt in de Altice Arena in Lissabon de finale plaats van het Eurovisiesongfestival 2018. Zesentwintig landen nemen deel, en een ervan wint deze 63e editie en mag zo de 64e organiseren.

De uitzending wordt live uitgezonden op onder meer Eén en NPO1 vanaf 21.00 uur. Op Eén is er als voorbeschouwing Van Gils & het Songfestival, waarin presentator Lieven Van Gils gasten Wim De Vilder, Alex Callier (die mee A Matter of Time schreef), Louis Tobback en Danira Boukhriss ontvangt om vooruit te blikken op de finale. Danira Boukhriss maakt tijdens de puntentelling ook de resultaten van de Belgische vakjury bekend, als 22e in de rij. Op NPO1 is er vanaf 20.30 uur de voorbeschouwing Op weg naar het Songfestival. Namens onze noorderburen lezen de meiden van OG3NE de juryresultaten voor, als vijfde.

De punten van vakjury’s en het publiek uit alle 43 deelnemende landen bepalen de uitslag. Het vrouwenkwartet Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah, Catarina Furtado praat de uitzending aan elkaar. Rond 00.45 uur is de uitslag bekend.

Het deelnemersveld van vanavond, op startvolgorde, vind je terug in onderstaande tabel. België werd uitgeschakeld in de eerste halve finale, en neemt dus niet deel vanavond. Nederland plaatste zich wel; Waylon komt als 23e aan bod.

Advertentie