Ierland

IERLANDSTOCKHOLM 2016

Nicky Byrne (Westlife) vertegenwoordigt Ierland met ‘Sunlight’

De eerdere geruchten over de mogelijke songfestivaldeelname van ex-Westlifelid Nicky Byrne werden vanochtend bevestigd door de Ierse omroep RTÉ. Ook zijn nummer voor het songfestival, Sunlight, werd al vrijgegeven.

Irish Independant, het bestverkochte dagblad in Ierland, pakte vorige week uit met nieuws dat Nicky Byrne naar Stockholm mag. Later werd het bericht van de website verwijderd. Nicky Byrne was lid van de populaire boysband Westlife die in het Verenigd Koninkrijk veertien keer op nummer één wist te staan. Ook in ons land scoorde de band hits met onder andere My Love en Uptown Girl in de vroege jaren nul. In 2012 hield de band op te bestaan.

Intussen heeft Byrne ook een carrière als presentator uitgebouwd. Zo heeft hij zijn eigen radioshow op RTÉ 2. Hij is bovendien in Ierland verkozen tot vijfde meest sexy man. Nu zou hij opnieuw de studio induiken en werken aan een lied voor Stockholm. Hij zou dan overigens Petra Mede voor het eerst persoonlijk ontmoeten nadat hij haar eerder al de Ierse punten bezorgde tijdens het songfestival in Malmö drie jaar geleden. Dat smaakte blijkbaar naar meer want ook de voorbije twee jaren was hij spokesperson voor Ierland. Meer informatie over Nicky Byrne vind je op onze Kandidatenpagina.

In een tweet van de RTÉ werd het nieuws vanochtend officieel gemaakt:

En zo kennen we onmiddellijk ook het tweede liedje voor Stockholm. Na Përrallë uit Albanië krijgen we Sunlight uit Ierland, nu enkel nog maar in studioversie. Het eerste echte optreden krijgen we op zaterdag 13 februari. In een uitzending van The Ray D’Arcy Show op de RTÉ zal Byrne zijn nummer live brengen.

play

 

Ierland bezit het record wat het aantal songfestivalzeges betreft. Met zeven titels bezitten ze er eentje meer dan Zweden. Christer Björkman, hoofd van de Zweedse delegatie, heeft al aangegeven dat zijn land maar wat graag titelhouder zou willen worden. Voor Ierland is de druk hoog om eindelijk nog eens te presteren. Hun laatste zege dateerde van 1996 toen Eimear Quinn won met The Voice. In Wenen vorig jaar wist Molly Sterling met Playing With Numbers de finale niet te bereiken.

Advertentie